Back to top

Tanulmányi eredmények

Szlovákiai magyarként, ha szorgalmasak vagyunk és nyitottak a körülöttünk lévő világra, korán elsajátíthatjuk gyönyörű anyanyelvünk mellett az államnyelvet is. Mint az köztudott, valamint az eddigi eredményeinkből is meglátszik, a szlovák nyelvoktatás iskolánkon nem csupán a tanítási órákra korlátozódik. Diákjaink az idei tanévben is bekopcsolódtak a ,,Poznaj slovenskú reč“ elnevezésű négyfordulós vetélkedőbe, melyen a 3. éfolyam diákjai vettek részt. A verseny mindig komoly megmérettetés. Azon túl, hogy mennyire helyesen beszéli a versenyző az adott nyelvet és milyen gazdag a szókincse, tárgyi tudását, fogalmazókészségét, fantáziáját és koncentrációs képességét is próbára teszi. A kerületi fordulón Szűcs Lajos Simon a III.SM osztályból képviselte iskolánkat, melyre a tallósi alapiskolában került sor április 17-én. Diákunk az 5. helyen végzett, bronzsávos minősítésben részesült. Nagyon büszkék vagyunk rá. Ami talán még a helyezésnél is fontosabb, az a pozitív visszajelzés, amit egy-egy ilyen versenyen elérhet az ember, mert abból tanulhat, előbbre viszi, utat mutat számára a további önfejlesztéshez. Diákunk jól teljesített, s reméljük, szép élménnyel, sok tapasztalattal gazdagodott, amit egy év múlva az érettségin, de legfőképp a valós életben fog hasznosítani. Eredményéhez szívből gratulálunk.
26. 4. 2024
A Tompa Mihály Országos Verseny  elődöntője április 5-én zajlott  Galántán. Az egyes kategóriákban négy járás: a vágsellyei, a galántai a dunaszerdahelyi és a nyitrai járás legjobbjainak ítélt vers- és prózamondói vettek részt. Iskolánkból 6 tanuló: Bíró Leila, Győri Jázmin, Perleczky Balázs, Kürthy Réka, Csápai Balázs Rudolf, Németh Levente vett részt a versenyen. Bíró Bulcsú sajnos betegség miatt maradt távol. Aranysávos besorolást és ezzel részvételt a rimaszombati országos döntőben Németh Levente ért el.          (Felkészítő: Néma Ivana)  A többi tanuló ezüstsávos besorolást harcolt ki. Sok sikert a továbbiakban! Mindenkinek szívből gratulálunk! 
8. 4. 2024
2024. március 19-én a Középfokú Sportiskola III.SM osztály tanulói, Kovács Aladár és Szűcs Lajos Simon vettek részt a ,,Poznaj slovenskú reč“ verseny járási fordulóján. Szűcs Lajos Simon a kiváló harmadik helyet szerezte meg, így ő  továbbjutott  a kerületi fordulóba, amelyet 2024. április 17-én rendeznek majd meg. Az eredményhez gratulálunk, további sikert kívánunk.
25. 3. 2024
Iskolánk tanulói szép sikereket értek el a Tompa Mihály Vers- és Prózamondó Verseny  járási fordulóján. A szavalóversenyen 10 tanuló vett részt . Németh Levente  az 1. helyen végzett, Kürthy Réka 3. lett próza kategóriában. Továbbjutott még Bíró Bulcsú, Bíró Leila, Csápai Balázs Rudolf, Győri Jázmin, Perleczky Balázs. Sikeresen szerepelt Navrátil Alexandra,Veres Vanessa, Győri Vivien. Mindannyiuknak gratulálunk, további szép eredményeket kívánunk a folytatásban!
12. 3. 2024
2024. február 22-én rendeztük meg a Szép magyar beszéd verseny iskolai fordulóját. Versenyzőinknek egy ismert és egy ismeretlen szöveget kellett megfelelő hanglejtéssel, jó kiejtéssel felolvasniuk, ill. egy konkrét szövegalkotási feladatot kellett megoldaniuk. Diákjaink felkészültek és rendkívül kreatívak voltak. A továbbjutók: Kürthy Réka II.SM (Középfokú Sportiskola), Németh Levente III.B (Vidékfejlesztési Szakközépiskola) képviselték iskolánkat a megyei fordulóban. Minden résztvevőnek köszönjük az odaadó hozzáállást!
1. 3. 2024
2024. február 22-én rendeztük meg az irodalomszerető diákok egyik kedvenc megmérettetetését, a Tompa Mihály Vers- és Prózamondó Verseny iskolai fordulóját. Tizennégy tehetséges fiatal tett tanúbizonyságot a szavalás létjogosultságáról. Nagyrészt klasszikus szerzők művei hangzottak el, de akadtak, aki a kortárs ill. szlovákiai magyar irodalmi alkotást választottak. A magyartanárokból álló zsűrinek nagyon nehéz dolga volt, hiszen mindegyik szavalat a maga nemében különleges produkció volt. Döntésük alapján a következő tanulók képviselik iskolánkat a járási döntőben: Bíró Bulcsú I.A Navrátil Alexa I.B Vereš Vanessa Veronika I.B Győri Jázmin II.B Bíró Leila II.A Németh Levente III.B Perleczky Balázs III.B Kürthy Réka II.SM Csápai Balázs Rudolf IV.A Győri Vivien IV.D Minden résztvevőnek szeretettel köszönjük az irodalmi élményeket. További sok sikert kívánunk!
28. 2. 2024
Az iskolánk mellett működő Pro Schola et Vita Polgári Társulás 2001 őszén alakult meg. Célja az iskola tanulóinak támogatása. A társulás anyagi eszközeit az adófizetők adótámogatásából, valamint ajándékozásból tudja biztosítani. A polgári társulás félévente 50€-val támogatja az intézmény 10 legeredményesebb tanulóját. A motivációs ösztöndíj odaítélésének feltételeit, pontrendszerét az igazgatóság és a diáktanács közösen dolgozta ki. Minden tanuló meghatározott számú pontot kap az adott félévben elért tanulmányi előmeneteléért, az iskolai, járási, kerületi és országos versenyeken való részvételért és helyezésekért. Továbbá pontot ér az iskolai és iskolán kívüli rendezvényeken való szereplés, a diáktanácsban való aktív szervezői munka is. A 2023/2024-es tanév első félévében 11 tanuló vehette át az 50 eurós összeget. Mindenkinek szívből gratulálunk és további kitartó szorgalmat és lelkesedést kívánunk!      
12. 2. 2024
2024.január 31-én megrendeztük a „Poznaj slovenskú reč“ verseny iskolai fordulóját, melyen a 3. évfolyam diákjai vettek részt. Mind a 9 versenyző győzni akart, a négytagú zsűrinek tényleg nagyon nehéz dolga volt. A járási versenyen a Középfokú Sportiskolát Szűcs Lajos Simon, Vidékfejlesztési Szakközépiskolánkat Szitás Márk Viktor képviseli majd. Mindketten aranysávos minősítést értek el a versenyen. Gratulálunk, a legközelebbi fordulóhoz pedig sok sikert kívánunk.
2. 2. 2024
2024.1.17-én került sor az angol olimpia járási fordulójának megrendezésére az Egészségügyi Középiskola épületében Dunaszerdahelyen. Az iskolánkat két diák képviselte, Végh Máté József, III.SM osztályos tanuló, aki a 2C2 kategóriában versenyzett. Sikeresen a 2.helyen végzett, míg Bíró Bulcsú, I.A osztályos tanuló a 2D kategóriában a 3. helyet szerezte meg. Gratulálunk az eredményeikhez és további sok sikert kívánunk!
25. 1. 2024
„A cél: olvasás, a Legere küzdelem, a verseny célja a küzdés maga.“ Három alkalommal megünnepelni a magyar irodalom két nagyszerű alkotójának, Petőfi Sándornak és Madách Imrének a 200. születésnapját - nagyon menő. Egy pulzáló egyetemi campuson versenyezni, új embereket megismerni - nagyszerű érzés. Háromszor többoldalnyi elolvasandó szöveget kapni házi feladatként és örömmel eleget tenni a kötelezettségnek - nem mindennapi vállalás. Fél kilencig a suli épületében lenni, ötletelni, színészkedni, zenélni, együtt teázni, kávézni, a szövegről vitatkozni, összekacsintani – nagyon felemelő,  utólag még inkább...  Sötétedéskor a kihalt iskolaépületből hazamenni, a technika ördögével megküzdeni és nem feladni – nagy kihívás. Létrehozni valami egyedülállót, valami rendkívülit, újragondolni egy klasszikust, öt percbe sűríteni tizenöt madáchi színt, Ádámként Ádámnak lenni, Viviként Évának lenni, Rékaként Luciferré válni – ez a hétköznapi csoda. Tanárként látni ezt a folyamatot - a legszebb ajándék. A bemutatón a  közönséget elvarázsolni a legmenőbb. Hálás szívvel köszönöm Tóth Ádám (III.D/HA), Kürthy Réka (II.SM), Győri Vivien (IV.D) kitartó munkáját, az irodalomhoz való manapság nem mindennapi kapcsolódását, a végtelen türelmet, az alkotói ötleteket, a technikai felkészülségüket, a mosolyukat, a mindennapi derűt, a közösen átélt örömpillanatokat. Külön köszönet Ágh Dani (IV.A) profizmusáért, Takács Krisztián (III.D/HA) és egykori diákunk, Komjáti Edina odaadó segítségéért. Az Alföldiek csapata az országos XII. Legere Irodalmi Versenyen a 4. helyen végzett. A kreatív minielőadások szekciójában most nem ők lettek a fődíjasok, a bemutatón viszont egyértelmű volt, ha lenne közönségdíj, biztosan ők nyerték volna. Ha kíváncsiak vagytok a kisvideójukra, keressétek meg őket, szívesen levetítik Nektek. Gratulálok, ez jó mulatság, komoly munka volt! Kis Lívia, felkészítő tanár
13. 12. 2023
2023. november 24-én került megrendezésre a szlovák nyelvű helyesírási verseny iskolai fordulója. 18 osztály 36 diákja kapcsolódott be a háromfordulós csapatversenybe. A verseny végeredménye tényleg szoros volt,  idén a II.SM  osztály két tanulója bizonyult a legjobbnak, Varga Noel és Jancsovič Laura személyében. Őket követte Farkaš Márk és Csörgő Márk a IV.SG osztályból. 3.helyen az I.SM csapata végzett, Dudás Adél és Lábodi Vivien képviseletével Szívből gratulálunk a nyerteseknek és az összes résztvevő diákunknak! 
27. 11. 2023
2023. november 22-én került sor az angol nyelvi olimpiász iskolai fordulójára. 40 diákunk kapcsolódott be a versenybe. Idén Bíró Bulcsú, I. FJK/A osztályos tanuló bizonyult a legjobbnak, így ő képviseli iskolánkat a járási versenyen a 2D kategóriában, valamint Végh Máté József III. SM  osztályos tanulónk a 2C2( anglofón) kategóriában. Sok sikert kívánunk!
23. 11. 2023

Oldalak