Back to top

Szakgyakorlat - tanulmányi utak

2024.05.06-tól 10-ig a II. SM és a III.SM diákjai ötnapos összefüggő szakmai gyakorlaton vettek részt.  A gyakorlat része volt a Kukkónia Sportnap, amelyen diákjaink aktívan részt vettek a szervezési munkálatokban. A II. SM diákjai betekintést kaptak az FC DAC  struktúrájának működésébe, marketingtevékenységébe, a klub mindennapi életébe, a III. SM tanulói pedig egy napot töltöttek a győri Audi ETO kézilabdaklubnál és egy napot győri ETO futballklub csapatánál, ahol részletes betekintést nyertek a klub működésébe, struktúrájába, szerkezetébe, edzésmódszereibe, valamint abba, hogy hogyan oldják meg a regenerációt, a rehabilitációt, hogyan valósul meg a tehetségek kiválasztása, a tehetséggondozás stb.  A programban szerepelt a Széchenyi Egyetem meglátogatása, ahol  betekintést kaptak Magyarország egyetemi sportéletének működésébe, végül megtekintették az egyetem sportlétesítményeit. Köszönet az FC DAC vezetőinek, marketingosztályának, a győri Audi ETO és a győri ETO ifjúsági szakosztályának és a Széchenyi István Egyetem munkatársainak.
20. 5. 2024
A II. SM és a III. SM diákjai ötnapos összefüggő szakmai gyakorlaton vettek részt 2023.05.04-től 10-ig. A gyakorlat része volt a Kukkonia Cup, amelyen aktívan részt vettek a szervezési munkálatokban, továbbá a DAC- SLOVAN mérkőzésen segédkeztek, igy beleláthattak egy mérkőzés lebonyolításába, mivel jár az az előkészületektől az utómunkálatokig. A II. SM diákjai betekintést kaptak az FC DAC marketingtevékenységéről, a III. SM tanulói pedig két napot töltöttek a győri ETO futballklub csapatánál és a Széchenyi István Egyetemen, ahol részletes betekintést kaptak a klub működéséről, struktúrájáról, szerkezetéről, edzésmódszerekről, hogy hogyan oldják meg a regenerációt, rehabilitációt stb. A Széchenyi Egyetemen pedig sporttörténeti előadást hallgattak, majd betekintést kaptak Magyarország egyetemi sportéletének működésébe, végül megtekintették az egyetem sportlétesítményeit. Köszönet az FC DAC vezetőinek, marketingosztályának, a győri ETO ifjúsági szakosztályának és a Széchenyi István Egyetem munkatársainak.
17. 5. 2023
2023.február 13-tól  17-ig  iskolánk 78 diákja ( 1.,2.,3. évfolyamos diákok) Lazy pod Makytou-ban sítanfolyam vett részt. A szálláshely a Hotel František elnevezésű  szállodában volt, az oktatás 6 csoportban a csehországi  Kohútka síközpontban valósult meg.  Diákjaink  délutánonként igénybe vették a szálloda medencéjét.  A napi programban szerepelt egy séta a friss levegőn hógolyózással egybekötve. Esténként a tanulók különböző vetélkedőkön mérték össze tudásukat, amelyek nagy népszerűségnek örvendtek. 
15. 2. 2023
2019. június 27-én iskolánk legaktívabb diákjai, valamint a karácsonyi díszítési verseny győztes osztálya, az I. D jutalomkiránduláson vettek részt. Az egynapos kiruccanás első állomása a balatonfüredi Koloska-völgyi Vadaspark és kirándulóerdő, valamint a Koloska-szikla kilátópontok voltak. A jutalmazottak ezután hőség elől a Balaton hűsítő habjaiba csobbantak. A nap kétségtelenül legizgalmasabb része a hajókirándulás volt. A Balatonfüredről Tihanyba vezető úton pazar kilátásban volt részük . A tanév legmelegebb napján Hőseinket semmi sem tántorította el attól, hogy felsétáljanak a Tihanyi Apátsághoz. Útközben néhány percet időztek a Visszhang-dombon, ahol hatalmas kiáltásokkal sikeresen tesztelték a tihanyi "ekhót". Pár gombóc kézműves fagyi, egy finom levendulaszörp, néhány ízletes falat után sok szép élménnyel gazdagodva tértek haza a nap végére a Hőség Hőseivé vált jutalmazott diákok. Köszönet az iskola igazgatóságának, hogy ismételten lehetővé tették ezt a kirándulást.       
1. 7. 2019
2019. január 7-11-ig a Vidékfejlesztési Szakközépiskola és Sportgimnázium elsős diákjai sítúrán vettek részt a Lazy pod Makytou (Láz) nevű síparadicsomban. A 76 diák képességeik alapján 5 csoportban csiszolhatta tudását. A vacsora után minden este pontvadászat következett, amit különböző programok: vetélkedők, uszodai versenyek, ki mit tud, kvízek, műsorok által valósítottak meg. A MAKYTA pontok gyűjtése alapján az 1. és 5. csoport holtversenyben végzett az első helyen 53 ponttal. A diákok amellett, hogy a sítudásukat csiszolhatták, gyakorolhatták a csapatépítő szellem, az összetartás érzését. Fáradtan, de élményekben gazdagon, elégedetten tértünk haza. Reméljük, hogy diákjaink a jövő évben is ugyanilyen érdeklődést tanusítanak a sítúra iránt.
18. 1. 2019
2018. december 12- én a  II.SG  osztály Európa egyik legszebb karácsonyi fővárosában, Budapesten töltöttek egy szép napot. A város már csillogott-villogott a karácsonyi díszektől.. Elsőként a Szent István Bazilikánál, a a European Best Destinations közönségszavazásán előkelő második helyezést nyert  Advent Bazilika karácsonyi vásáron nézelődtek, majd a a Zrínyi utcai street food különleges nemzetközi étel- és italkínálatából is kóstolhattak. Ezt követően a karácsonyi ünnepkörhöz kapcsolódó egyik legkedveltebb turistacélpont, a Vörösmarty téri Budapesti Adventi- és Karácsonyi Vásár következett. Az ünnepi forgatagot évek óta Európa legjobb karácsonyi vásárai között tartják számon, amely köszönhető a különleges adottságú térnek, a színvonalas programoknak és portékáknak, valamint a gasztronómiai ínyencségeknek. A vásári forgatag után végezetül a Halászbástyáról nyíló pazar karácsonyi fényekben gazdag kilátásban gyönyörködhettek.
14. 12. 2018
Az első Csehszlovák Köztársasághoz csatolt Csallóköz sorsának alakulását összegzi a Csallóközi Múzeum legújabb tárlata, amelyet ma iskolánk diákjai is meglátogattak. A kiállítás összefoglalja, milyen változásokat hozott a csallóköziek mindennapjaiban az új állam, annak megalakulásától egészen a 20. század húszas éveinek legvégéig. Mindenkit arra buzdítanánk, hogy látogasson el erre a kiállításra mihamarabb, mivel csupán november 3-áig tekinthető meg.
24. 10. 2018
2018. június 4-én iskolánk legaktívabb diákjai jutalomkiránduláson vettek részt. Először a veresegyházi Medveotthonba látogattak el, ahol az ott élő macikat mézzel etethették meg. Ezt követően Budapesten csavarogtak, több száz lépcsőt megmászva felmentek a Szent István-bazilika kupolájába, késő délután pedig gyönyörködtek a Halászbástyáról eléjük táruló kilátásban. Fantasztikus, szívet melengető élményekkel tértek haza mind a diákok, mind az őket kísérő pedagógusok.
15. 6. 2018
2018. január elején iskolánk tanulói két turnusban vettek részt a sítúrán. A helyszín: SKI Telgart. Remek hóviszonyok mellett, kitűnő sítelepeken hódolhattak szenvedélyüknek a téli sportokat kedvelő diákok.
25. 1. 2018
Június végén a II. SG osztály kétnapos tanulmányi kiránduláson vett részt Prágában, a csodálatos száztornyú városban. Megtekintettünk több nevezetességet, mint például a várat, az őrségváltást, a renoválás alatt álló Orlojt, a Václav teret, a csodálatos Károly hidat és még számos további nevezetességet. Alkalmunk volt a várost esti pompájában is megcsodálni. Fáradtan, de élményekkel gazdagon tért haza csapatunk.  
3. 7. 2017
Indult útjára az éterbe a rádió bemondónőjének kellemes hangja 2017. február 2-án. Közben a dunaszerdahelyi Sportgimnázium II. osztályos diákjai megfigyelhették, hogy a rádió technikusa hogy „hangolja” az adást hozzáértően a keverőpulton. Lovász Attilától, a rádió igazgatójától megtudtuk, hogy készülnek a felvételek, miért speciálisak a stúdió kerekasztalának közepére elhelyezett mikrofonok. Ízelítőt kaptunk a rádiózás történetéből is, miközben alakot öltve serénykedtek körülöttünk a rádió olyan munkatársai, mint pl. Vasik János, Szemeth Edit, Pollák László, akiknek csupán a nevét hallhatjuk az egyes adásokkal kapcsolatban. A Szlovák Rádió impozáns épülete a főváros különös építménye. Az igazgató úrtól megtudtuk, hogy az 1960-as években épült. Különös formáját a két egymásba ,,lógatott piramis” adja, melyek négy emeletnyi betontömbben - stúdiók, raktárak - folytatódnak a föld alatt. Jeles építészeink alkotása tökéletesen megfelelt - megfelel a rádiózás követelményeinek. Sok sikert és sok lelkes hallgatót Pátria Rádió! 
20. 2. 2017
2017. február 5. és 15. között iskolánk tanulói két turnusban vettek részt a sítúrán. A helyszín: SKI Telgart. Remek hóviszonyok mellett, kitűnő sítelepeken / kék, piros, fekete és három kezdő terep / hódolhatnak szenvedélyüknek a téli sportokat kedvelő diákok.
18. 2. 2017

Oldalak