Back to top

Kollégium

A kollégiumban lakó tanulók munkáját tapasztalt, jól felkészült nevelők irányítják. Egyre több olyan tanulónk van, aki nagyobb távolságra lakik. Losonctól Pozsonyig, Lévától Vágbesztercéig vannak kollégiumi tanulóink. A diákotthonban 150 diákot tudunk elhelyezni kényelmes körülmények között. A tanulók kényelmét háromágyas szobák, szociális létesítmények, diákkonyha és tanulószobák biztosítják.  Az épületben színházterem és jól felszerelt konyha működik. 
Az iskola igazgatóságával az együttműködés nagyon jó, annak ellenére, hogy a kollégiumban más középiskolák diákjai is laknak. A fennmaradt szobákat turistaszállóként használjuk. 
     A kollégiumban sok rendezvényt valósítunk meg: író-olvasó találkozókat, tánciskolát, előadásokat, zenés összejöveteleket, bálokat, diszkókat. A sportolni vágyó tanulók számára rendelkezésre áll a tornaterem, valamint a fedett uszoda is. A kultúrára vágyók számára rendszeresen színházlátogatást szervezünk Pozsonyba, Győrbe, Komáromba, Budapestre, vagy a helyi színházba és moziba. 
     A kollégiumban lakó diákok tanulmányi előmenetele a bentlakók szorgalmától függ. A rend és tisztaság megtartásából is kiveszik részüket a tanulók. A nevelői munkában fontos feladatunknak tartjuk, hogy a ránk bízott diákokat úgy neveljük, hogy példás emberekké váljanak. A szülőket ugyan teljesen nem helyettesíthetjük, de mindent elkövetünk a családias légkör kialakítása érdekében. Ugyanakkor harcolunk a dohányzás, az alkohol-  és a kábítószerfogyasztás  ellen. 
     A konyhai személyzettel az együttműködésünk kiváló, az ételek minőségével és mennyiségével a tanulók elégedettek. Ugyancsak jó a kapcsolatunk az iskolaorvossal is. 
Munkánk csak úgy lehet eredményes, ha a szülőkkel is jó kapcsolatot tudunk kiépíteni.

     A nevelői kollektíva azon fáradozik, hogy békés, kellemes, otthonos légkört teremtsen a diákotthonban a tanulók, szülők és az egész pedagógustársadalom megelégedésére.

     A hétvégeken csak a sportolók tartózkodhatnak a kollégiumban, ekkor két segédnevelő ügyel.

Napirend:

 • 6,45 - zenés ébresztő
 • 7,00-7,30 - reggeli
 • 7,40 - távozás az iskolába
 • 13,00 - ebéd
 • 13,00-15,10 - érkezés az iskolából
 • 13,00-16,45 - kimenő
 • 17,00-18,00 - 1. tanulási időszak
 • 18,00-18,30 - vacsora
 • 19,00-20,00 - 2.tanulási időszak
 • 20,00-21,00 - szabadidős tevékenységek: asztalitenisz, tánc, sportlehetőség a tornatermekben,(futball, kézilabda, röplabda, kosárlabda,...)
 • 21,45 - takarodó
 • 22,00 - éjszakai nyugalom

Szabadidős tevékenységek lehetőségei:

    Négy klubhelyiség TV-vel, egy helyiségben van házimozi LCD TV-készülékkel és internet hozzáférhetőség.

    Külön helyiségben négy számítógép található internet hozzáféréssel, és az egész kollégiumban WIFI internet hozzáférhetőség van. További lehetőségek: sportkör fiúk számára,  sportkör lányok számára, asztalitenisz kör, szauna, tánckör, képzőművészeti kör,főzőcske kör, ügyes kezek köre.

     A kollégium diákjai ingyenesen látogathatják: az iskola Fitnesz Klubját, az uszodát  a délutáni órákban és a szabadidejükben.
Étkezés az iskolakonyhán és a kollégium saját teakonyhájában lehetséges. Minden folyosón van hűtő és teaforraló.